Tutaj prosimy umieszczać wszelkie prośby o lokalizację miejscowości, parafii, USC, prośby o odszukanie dokumentów w archiwach, znaczenie nazwisk itp.
Odpowiedz

Emigracja zarobkowa do Francji w latach 1922-32

25 gru 2024, 10:58

Dzień dobry!
W zasobach, którego Archiwum Państwowego mogą być wnioski o wydanie paszportu osób z terenu obecnego powiatu leszczyńskiego i gostyńskiego.
Zakładam, że dzięki temu uda mi się zlokalizować miejsca we Francji gdzie wyjechali moi przodkowie.
Pozdrawiam!
Mirka

Re: Emigracja zarobkowa do Francji w latach 1922-32

25 gru 2024, 11:30

http://www.wtg-gniazdo.org/forum/viewto ... 15#p199515

26 gru 2024, 10:31

Wojtku, dziękuję za pomoc ale link do transferu pliku pdf nie działa.
Pozdrawiam!
Mirka

26 gru 2024, 15:23

Jezu

A nie może Pani zamiast pisać napisać prosty swój mail .
Na mail przyjdzie zaproszenie do pobrania .

Tylko niektóre adresy mailowe zgodne z google mogą protokół WeTransfer przyjąc i dlatego .

Przeciez mopżna było od razu napsiac prosty post .

Nie wiem jak ściągnąć plik Brunel-1 podaję maila mirka22@........... i jak ktoś umie proszę mi przesłać .
Czy to takie skomplikowane ???

Zaraz Pani wyślę ten plik .

Z google dysk a to 105 MB i mailem się nie zmieści , więc przez usługę google .dysk.

Ryszard Welka
=======
ps

Jak Pani z jakiś powodów nie chce podać prostego maila ja podaję swój . rwelka@poczta.onet.pl

Tak przy okazji genealodzy to bardzo dziwni ludzie bo nie lubią maili.
Dziwne
A już na stronie genealodzy.pl to jakieś chorobliwe zachowania ukrywania maili .
Nie wiem co na to lekarze ?

30 gru 2024, 19:17

Witam, muszę zadzwonić. Wetransfer jest ograniczony do kilku przelewów miesięcznie, prosimy o cierpliwość,

30 gru 2024, 19:23

Witaj Mirka, żeby wyjechać z Polski do Francji trzeba było 1 udowodnić swoje obywatelstwo polskie 2 posiadać paszport 3 posiadać zaświadczenie z parafii.
Wyjazd z Westfalii był inny, ale nadal potrzebne były 1 i 2 oraz dodatkowo dokument z Konsulatu Francji w Bochum.

30 gru 2024, 19:26

Mira52 napisał(a):Wojtku, dziękuję za pomoc ale link do transferu pliku pdf nie działa.
Pozdrawiam!
Mirka

Witaj Mira, skontaktuj się ze mną bezpośrednio na pw
Odpowiedz