Wymiana doświadczeń pomiędzy genealogami, dyskusje ogólne na tematy genealogiczne i historyczne, dane dotyczące parafii, archiwów, ciekawych stron, itd
Zablokowany

Re: AA Poznań

05 paź 2025, 09:56

Paweł Wietrzykowski napisał(a):Henryku, kiedyś inaczej załatwiano takich krzykaczy....

https://www.youtube.com/watch?v=nKaeStuavgI

ma chłop szczęście, że czasy się zmieniły

Chłop mikry, więc dałbym radę...

07 paź 2025, 10:30

Pragnę uspokoić Panów Genealogów ,że byłem wyjątkowo na takim sympozjum na osobiste zaproszenie Pana Musielaka -któremu dziękuję .Na pewno był to ostatni raz .Więc swoją osobą nie będę przeszkadzał .

Pozdrawiam

Ryszard Welka
Toruń

07 paź 2025, 18:33

Henryk Krzyżan napisał(a):Byłoby jeszcze lepiej gdyby jakiś nadpobudliwy krzykacz nie przerywał prelegentom. Kiedyś tego nie było, wszyscy kulturalnie czekali aż skończą i wtedy zadawali pytania.

Mam proste pytanie: A co Pan wniósł w to spotkanie?

07 paź 2025, 18:40

Kubuś napisał(a):4 października byłem w Poznaniu na XVI Dniu Genealoga w Archiwum Archidiecezjalnym .

Było super.
...

Warto było jechać a pierwszy raz byłem .

Dziękuję za danie świadectwo. I proszę nie przejmować się narzekaniem dwóch spośród blisko 70 uczestników.

08 paź 2025, 06:56

Jan M. Musielak napisał(a):
Henryk Krzyżan napisał(a):Byłoby jeszcze lepiej gdyby jakiś nadpobudliwy krzykacz nie przerywał prelegentom. Kiedyś tego nie było, wszyscy kulturalnie czekali aż skończą i wtedy zadawali pytania.

Mam proste pytanie: A co Pan wniósł w to spotkanie?

Raczej wyniosłem niemiłe wrażenie po publicznych uwagach księdza na temat mojego indeksowania i to drugi rok z rzędu. Miał mi ksiądz coś do powiedzenia, to trzeba to było zrobić w cztery oczy, a nie wykrzykiwać swoje uwagi na środku sali, bo to się nazywa "obrażanie gościa we własnym domu".
Zablokowany