Tutaj prosimy umieszczać wszelkie prośby o lokalizację miejscowości, parafii, USC, prośby o odszukanie dokumentów w archiwach, znaczenie nazwisk itp.
Odpowiedz

Re: Odczyt danych z MyHeritage

27 paź 2024, 01:00

TomekD napisał(a):Podany tutaj na Forum przez Kubę sposób dotarcia do danych na MH:
http://www.wtg-gniazdo.org/forum/viewto ... 81#p149881
działa nadal

Obrazek

27 paź 2024, 12:51

Przykro mi u mnie nie działa i przekierowuje w miejsce gdzie byłam i skąd pobrałam numer czyli na stronne https://www.myheritage.pl/FP/entry.php?s=205357411 gdzie jest następujący komunikat : Zulewska Web Site
Strona, której szukasz, jest częścią Zulewska Web Site.
To jest prywatna witryna rodzinna
Jeżeli uważasz, że masz dobry powód, aby zostać członkiem tej witryny, skontaktuj się z administratorem witryny, aby poprosić o członkostwo.

Poproś o członkostwo

Dodam, że jak klikam poproś o członkostwo to wymusza wykupienie płatnej platformy . Moja kuzynka ma wykupiony pełen pakiet ale też nie może tam wejść
Szukam na tej stronie danych dotyczących daty i miejsca śmierci mojej prababci Anny Perz ( z d. Spychała) Rok 1928 prawdopodobnie Poznań .

Pozdrawiam serdecznie Basia

27 paź 2024, 14:18

Akt zgonu Anna Perz z d. Spychała
USC Poznań - 602/1928
https://www.szukajwarchiwach.gov.pl/ska ... e18eb56eee
Pozdrawiam
Aleksandra

27 paź 2024, 14:43

BasiaJ napisał(a):Przykro mi u mnie nie działa i przekierowuje w miejsce gdzie byłam i skąd pobrałam numer czyli na stronne https://www.myheritage.pl/FP/entry.php?s=205357411 gdzie jest następujący komunikat : Zulewska Web Site
Strona, której szukasz, jest częścią Zulewska Web Site.
To jest prywatna witryna rodzinna
Jeżeli uważasz, że masz dobry powód, aby zostać członkiem tej witryny, skontaktuj się z administratorem witryny, aby poprosić o członkostwo.

Poproś o członkostwo

Bo to niestety działa tylko dla publicznych drzew, drzewo prywatne jest zamknięte i widoczne tylko dla rodziny czy zaproszonych osób.
Ale z tego co tu widziałem w tym temacie, to osoby mające płatne konto na MH mogą odczytywać wyniki wyszukiwania w prywatnych drzewach. Ale tylko wyniki wyszukiwania, drzewo dla nich nadal jest zamknięte.

27 paź 2024, 17:31

Aleksandra 1916 bardzo dziękuję , dzięki Pani już odnalazłam akt w SZWA. Sławo z reguły ta teoria się sprawdza wiele wpisów odczytałam w opisany przez Pana sposób, tego nie mogłam , chociaż jak wspomniałam mamy w rodzinie jedno konto premium opłacone. Jesteście Państwo bardzo życzliwi . Pozdrawiam serdecznie Basia

Re: PROŚBA O ODCZYTANIE DANYCH ZE STRONY "Zulewska Web Site"

27 paź 2024, 18:26

Już mam akt więc sprawa nieaktualna Pozdrawiam wszystkich Basia.

27 paź 2024, 19:31

Slawo napisał(a):Bo to niestety działa tylko dla publicznych drzew, drzewo prywatne jest zamknięte i widoczne tylko dla rodziny czy zaproszonych osób.
Ale z tego co tu widziałem w tym temacie, to osoby mające płatne konto na MH mogą odczytywać wyniki wyszukiwania w prywatnych drzewach. Ale tylko wyniki wyszukiwania, drzewo dla nich nadal jest zamknięte.

BasiaJ napisał(a):Sławo z reguły ta teoria się sprawdza wiele wpisów odczytałam w opisany przez Pana sposób, tego nie mogłam , chociaż jak wspomniałam mamy w rodzinie jedno konto premium opłacone.

Ciekawe.
Może zależy to od poziomu abonamentu na MH: Premium/PremiumPlus/Kompletny.
Może też od własnych ustawień w sekcji 'Moja prywatność'.
Ktoś może potwierdzić że z abonamentem MH (jakim?) jest dostęp do danych z 'zamkniętych' drzew ?

27 paź 2024, 19:41

TomekD napisał(a):
Slawo napisał(a):Bo to niestety działa tylko dla publicznych drzew, drzewo prywatne jest zamknięte i widoczne tylko dla rodziny czy zaproszonych osób.

BasiaJ napisał(a):Sławo z reguły ta teoria się sprawdza wiele wpisów odczytałam w opisany przez Pana sposób, tego nie mogłam , chociaż jak wspomniałam mamy w rodzinie jedno konto premium opłacone.

Ciekawe.
Ktoś może potwierdzić że z abonamentem MH (jakim?) jest dostęp do danych z 'zamkniętych' drzew ?

Klikajac w podany przez pania Basie link widze tylko info o prywatnej witrynie, mam abonament kompletny.
Wpisanie do wyszukiwarki Anna Perz Spychała nie wyswietla wyniku z witryny Zulewska Web Site

27 paź 2024, 23:56

TomekD napisał(a):Ciekawe.

Oj, chyba MH kilka dni temu coś zmieniło! Albo coś się im zepsuło i za jakiś czas powróci to co było?
Wczoraj już to widziałem, ale stwierdziłem, że skoro wszedłem z Geni, z profilu utworzonego nie przeze mnie - to dlatego widzę zamazane dane. A dzisiaj wpisuję w wyszukiwarce na MH pradziadka ze swojego drzewa na MH i też w wynikach mam pozamazywane dane!
Nigdy tak nie było!
Dziwne.
Chyba poszli na całość i chcą kasę!
Ale jak się wchodzi z Geni, z Podobieństwa Smart Match™ (5) - to wszystkie dane są jak dawniej.

28 paź 2024, 12:06

Chyba poszli na całość! , Ja też z tym samym problemem, pozamazywane dane. Na Billiongraves też fotki grobu nie zobaczymy w powiększeniu, a wszystkie dane mają z wolontariatu.

Pozdrawiam
krysia

28 paź 2024, 20:59

krysia napisał(a):Na Billiongraves też fotki grobu nie zobaczymy w powiększeniu

Obrazek

29 paź 2024, 17:32

Dziękuję Sławo za podpowiedź, za ten "trik".
Pozdrawiam
Krysia
Odpowiedz